Fem trevliga konditorier på Södermalm.

Annonser

På Södermalm i Stockholms finns flera klassiska och trendiga konditorier som serverar goda bakverk och har nybakat bröd till försäljning. Nya caféer och konditorier öppnas, andra stänger medan andra består i generationer. En del av de nyöppnade är internationella cafékedjor, andra drivs av eldsjälar och är familjeföretag. Konditorierna blir allt fler på butikernas bekostnad och Stockholm omvandlas allt mer till en caféstad.

I detta inlägg skriver jag om några av de klassiska och mest långlivade konditorierna runt Skanstull på Södermalm och ett ganska modernt som jag under årens lopp har besökt och då även passat på att fotografera. Dessa lämpar sig väl för en dejt eller träff med vänner.

Wallins Bageri & Konditori på Södermalm.

Wallins Bageri och konditori vid Ringen på Södermalm.
Wallins Bageri & Konditori ligger precis invid på Ringvägen vid Skanstull bredvid Ringen köpcentra.
Inredningen på Wallins Bageri& Konditori är spartansk och gammaldags och sittplatserna är få.

 

 

På Wallins serveras klassiska bakverk och smörgåsar. Lunch servas också. Du kan också köpa smörgåsar, tårtor och färskt bröd. Allt bakas på plats.

 

Åsö Konditori och Bageri på Södermalm

Åsö Konditori & Bageri på Åsögatan är ett familjeägt och har ett spännande utbud av klassiska bakverk och flera sorters bröd. Frukost serveras och fram på eftermiddagarna kan det vara svårt att få sittplats.  

 

Semlorna bakas på plats. 70-tals vibbarna känns.

 

På Åsö Konditoris övervåning ger de olika nyanserna av brunt en känsla av 1970-tal men det är en del av charmen. 

 

Utbudet bakverk och enklare lunchrätter är stort och det finns många varianter av kaffe att välja emellan.

Biscuit Konditori

Biscuit Konditori ligger på Ringvägen precis vid infarten till Södersjukhuset. smörgåsar, sallader och soppor finns att köpa till lunch. 

 

På nedervåningen på Biscuit Konditori är det stort och luftigt. 

 

De klassiska bakverken dominerar utbudet på Biscuit konditori. Det går också att köpa med sig egenbakat bröd.

Gunnarsons konditori

Gunnarsons Konditori är familjeägt och är av ett Stockholms mest kända. Det har funnits i samma lokal sedan 1931. Lokalen är rymlig, studenter sitter djupt nersjukna i sina datorer och trängs med turister från när och fjärran.
Det finns många klassiska bakverk och smörgåsar att välja emellan. Smakar det så kostar det. Priserna ligger helt klart över genomsnittet.
Oftast är det svårt att få sittplats. 

Vid det andra besöket blev det en kaffe och en chesscake med passionsfrukt. Smakar det så kostar det. Pascal Café och konditori

Café Pascal är även familjeägt och ligger strategiskt på Skånegatan i det trendiga SoFo Södermalm. Oftast är sittplatserna upptagna.

Pascal café ger ett modernt och trendigt intryck och det inte går inte längre att betala kontant. Flera gäster arbetar intensivt med sina laptops.

Pascal Café är med sina vitmålade tegelväggar och moderna bakverk och flera sorters kaffe det trendigaste av de konditorier som jag har skrivit om.


Läs om mina andra tips!

Nio trevliga caféer och konditorier i Stockholm Söderort 

Fem glassbarer i Stockholm.

Andra bra tips på caféer i Stockholm kan du hitta HÄR