Rundresa i sex asiatiska jättestäder

Annonser

De tre senaste åren har jag varit på flera rundresor i Sydostasien och då bland annat besökt sex asiatiska jättestäder med omgivningar. De är alla populära resmål för både turister och affärsmän från hela världen.  Dagligen går flera flyg mellan dessa städer.  Med svenska mått mätt är de enormt stora och var och en är unik och spännande på sitt sätt. Utbudet av restauranger, exklusiva pubar och sevärdheter är stort. Om du blir trött på hetsen och betongen i städerna ligger grönskande skogar och inbjudande stränder inte långt bort.

Här följer mina tips och tankar om de sex städerna: Manila, Macao, Hong Kong, Singapore, Hanoi och Chiang Mai:

Manila

Manila är en av världens största städer och den av de sex städerna med de värsta miljöproblemen. Fattigdomen syns överallt och det varnas för kriminalitet. Jag uppmanas att inte röra mig ute på egen hand, hotellen har säkerhetsvakter och taxibilarna söks igenom innan de släpps fram till hotellen. Manila är ändå värd ett besök.

Läs vidare:  Fyra dagar i Manila

Hanoi

I norra Vietnam ligger Hanoi som är unikt med sin franska arkitektur, vackra parker och dramatiska historia. Hanoi har också länge varit ett uppskattat resmål för backpackers. Från Hanoi är det inte långt till bergen i norr och kusten i öst. 

Läs vidare om Hanoi: Rundresa i Vietnam med Hanoi

Chiang Mai

Chiang Mai i norra Thailand är porten till friluftslivet i Thailand. Utanför staden finns flera nationalparker och Thailands högsta berg, Doi Inthanon, som lockar stora horder av turister från hela världen. 

Läs vidare: Chiang Mai på fyra dagar

Macao

Macao är Hong Kongs tvillingstad och unik med sitt portugisiska arv och sin kasinoekonomi. Till Macao tar du dig enklast med snabbfärja från Hong Kong. Jämfört med Hong Kong är Macao en betydligt mer kinesisk och gråare stad. 

Läs vidare: Macao- En mycket speciell plats

Hong Kong

Hong Kong har en blandning av västerländsk och kinesisk kultur och arkitektur. Några av världens högsta skyskrapor ligger i Hong Kong som många gånger också har exklusiva takbarer. Det är trångt och vart du än vänder dig möts du av ett hav av människor som rör sig i alla riktningar. 

Läs vidare; HongKong på fyra dagar

Singapore

 Av mina besökta städer är Singapore den mest västerländska och välmående och har också kommit längst i miljöarbetet. Arvet efter det brittiska styret som varade fram till 1960-talet märks tydligt i arkitekturen och inte minst nere i finanskvarteren.

Läs vidare:  Två dagar i Singapore

Här kommer ännu tips om min favoritstad Singapore


22.2806807114.1743988