Om Oscar

 Oscars betraktelser startades i juni 2017 och drivs av mig, Oscar Andrén som ett sidoprojekt på kvällar, helger och semestrar. På min lediga tid åker jag på kortare resor inom Sverige, upptäcker intressanta platser runt om i Stockholm samt beger mig ut på längre resor runt om i världen. Till vardags arbetar jag som gymnasielärare i so- ämnena och i juridik i Huddinge.

Tanken är att nischa bloggen mot de lite mer udda resmålen och att undvika de riktigt stora och väletablerade turistdestinationerna i världen och i Sverige. Väl på plats frågar jag lokalbefolkningen om tips på spännande ställen och restauranger att besöka som vanligtvis turister inte hittar till.  Strandliv och charter lockar mig inte så bloggens fokus är på naturupplevelser, historia, restauranger och kultur.

Vill du bidra till mina äventyr så kan swischa en slant till 0709436905.

 

 

Våra nya resvanor

Reseföretaget RESIA publicerade nyligen sin årliga undersökning om svenskarnas resvanor. Nytt för i år är att svenskarnas resvanor även har blivit en del av miljö- och hållbarhetsfrågan. Debatten i media om flygets negativa klimatpåverkan har satt sina spår för intresset för tågresor visar sig öka lavinartat. Hälften av de svarande uppger att det som främst hindrar dem från att ta tåget istället för flyget ut i Europa är att tågresandet kräver fler semesterdagar. De svenskar som kan tänka sig att betala mer för tåget än för flyget är få.

Läs vidare om Resias undersökning och våra semestervanor 2019 i Resiabarometern.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.